Wie ben ik

Ik ben Marijke Borst, 28 jaar en een enthousiast sociaal ondernemer. Gepassioneerd over het buitenleven en natuurinclusief boeren.  Ik ben opgegroeid op een boerderij aan de Keins. Een rustige omgeving op steenworp afstand van Schagen.

Ik ben opgegroeid met een jonger broertje met het Fragiele X-syndroom, dit is een verstandelijke beperking. Door hem weet ik hoe lastig en belangrijk het is om passende en vertrouwde dagbesteding te vinden.

Ook draag ik een warm hart toe aan de kwetsbare mensen in de samenleving. Ik ben al jarenlang begeleidster bij paardrijvereniging VPG Opmeer, hier ben ik ook jaren instructrice geweest. Ook ga ik als vrijwilliger mee naar meerdaagse evenementen, zoals de Special Olympics Nederland en ons jaarlijkse ruiterkamp.

Na mijn studie Ecologie&Wildlife management en stages bij o.a. het Buitencentrum Schoorlse Duinen en Natuurmonumenten ben ik een tijd werkzaam geweest in toerisme. Als echt buitenmens paste het kantoorleven absoluut niet bij me en was het tijd om het roer om te gooien. Door middel van cursussen en werkbezoeken heb ik mij bij laten in scholen in de zorg en de stap tot zorgboerin gemaakt.

Iedereen verdient een stuk persoonlijke aandacht en de kans tot ontwikkeling. Ik ben van mening dat de natuur en dieren de mens een hoop kan leren en geven. Op de boerderij is er plek voor iedereen en bieden wij een stimulerende omgeving voor ontwikkeling.