De Boerderij

Op de boerderij zijn verschillende dieren te vinden en onze veestapel groeit nog steeds. Er zijn vijf pony’s en paarden, zowel van ons, als van pensionklanten. Deze paarden hebben natuurlijk verzorging nodig, poetsen, voeren, stallen uitmesten, daarnaast houden deze boeven ook van een wortel en een knuffel.

Hou je meer van kleine dieren, dan stelen de kippen de show. Er is een bonte verzameling van rassen en de ene kip is nog nieuwsgieriger dan de ander. Even toe aan ontspanning? Plof dan neer in de stal of weide van Brad en George, onze vriendelijke Kune Kune varkens. Deze twee mannen worden graag over hun buikje gekriebeld. Ze zijn niet alleen erg lief, maar ook erg ondeugend. Hou je meer van kleine knagers, dan zijn er twee lieve konijnen en twee schattige cavia’s die verzorging nodig hebben.

Is het werk met de dieren gedaan, dan is er tijd om in onze moestuin te werken. Ook maken we graag kaarsen, zeep en bakken we de lekkerste dingen voor bij de koffie.

In het voorjaar is het altijd erg druk in de stal. Naast de gebruikelijke bewoners zijn er dan schapen te vinden met hun lammetjes. Dit is de leukste tijd om te helpen in de stal.

Op het bedrijf fokken we ook jongvee op.  Wat betekent dat er ook de benodigde jonge koeien en kalfjes rondlopen. Daarnaast zijn er katten, een hond en geiten op de boerderij te vinden.

60463607_2330791347134031_1431417990217203712_n